Wszyscy domyślamy się zapewne że masowa produkcja żywności nastawiona przede wszystkim na szybki zysk, zdrowie konsumenta stawia na drugim miejscu. Żywność jest skażona konserwantami aby produkty mogły leżeć jak najdłużej na sklepowych półkach przynosząc profity przemysłowym gigantom nie dbającym o zdrowie zwykłego człowieka i jego rodziny.
Ponieważ pochodzimy z nieskażonych przemysłem, zielonych terenów Podlasia, chcemy by nasze sery były wytwarzane w naszym domowym gospodarstwie w sposób jak najbardziej zgodny z duchem natury czerpiąc korzyści także z darów nowoczesności.
Wytwarzając nasze sery używamy składników pochodzących tylko ze środowiska naturalnego. Bo czy jest coś bardziej naturalnego niż pachnące świeże mleko od naszych krów, które całymi dniami pasą się na naszych zielonych pastwiskach, mleko które jest głównym składnikiem naszych swojskich serów? Czy jest coś bardziej naturalnego niż czysta polska sól którą używamy do konserwowania naszych serów zamiast podejrzanych chemicznych konserwantów używanych przez koncerny? Czy jest coś bardziej szczerego niż serce które wkładamy w naszą pracę?
To wszystko składa się na końcowy efekt którym jest czysty, swojski SER wytworzony zgodnie z dbałością wymaganą przez SANEPID oraz weterynarza powiatowego czuwającymi nad jakością. Oraz SER tożsamy z naturalnym środowiskiem.