Site Overlay

Nasza oferta

Na czystych ekologicznie terenach "Zielonych Płuc Polski", tzn. w woj. podlaskim a dokładniej w gminie Korycin, prowadzimy wraz z mężem gospodarstwo rolne. Specjalizujemy się w produkcji dojrzewających żółtych serów podpuszczkowych z mleka krowiego. W naszym regionie zwane są "serami swojskimi korycińskimi". Nazwa tego sera zaciągnięta jest od nazwy gminy Korycin. Charakterystyczne kształty sera pochodzą i są uzależnione od kształtu cedzaka - formy. Cechą wspólną serów korycińskich jest to, że wytwarzane są one tradycyjnym sposobem przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Gospodarstwo nasze posiada atest weterynaryjny oraz jest pod stałą kontrolą powiatowego lekarza weterynarii odnośnie pozyskiwania i przetwórstwa mleka krowiego. Produkujemy sery w następujących smakach:

  • naturalny
  • czosnek płatek
  • z czosnkiem niedźwiedzim
  • z czosnkiem staropolskim
  • z czosnkiem i papryką
  • z czosnkiem i szczypiorkiem
  • z czosnkiem i koperkiem
  • z pomidorem suszonym (pomidor, czosnek, bazylia)
  • z pomidorem i szczypiorkiem
  • z ziołami prowansalskimi
  • z bazylią
  • z kozieradką
  • z czarnuszką
  • z kozieradką i czarnuszką
  • z kminkiem
  • z oregano
  • z miętą
  • z pokrzywą
  • z czubrycą (czubryca zielona i czerwona)
  • z koperkiem
  • z tymiankiem
  • z trawą żubrową
  • z żurawiną
  • z suszonymi winogronami (rodzynki)
  • z oliwkami i pastą paprykową
  • trzy ziarna (dynia, słonecznik, siemię lniane)
  • wiosenny (dynia, słonecznik, siemię lniane, natka pietruszki, marchewka)
  • z lubczykiem (korzeń lubczyka lub natka)
  • z papryczką chili
  • z pieprzem cayenne
  • z pieprzem cytrynowym
  • z pieprzem kolorowym
  • z orzechami włoskimi
  • z cebulą prażoną
  • ze szczypiorkiem
  • z owocami goji
  • z rozmarynem
  • z majerankiem
  • z papryką kolorową
  • z kolendrą

Dla wytrawnych smakoszy oferujemy sery wędzone, przede wszystkim Rolada Nietupska śmietankowa, ale na życzenie klienta, może być to na przykład Rolada z czarnuszką lub inną przyprawą.

Wraz z zainteresowaniem klientów rozpoczęliśmy produkcję małych serków "Nietupków", które idealnie nadają się na przekąskę.

Ostatnio zajęliśmy się produkcją serów z mleka pasteryzowanego. Sery typu gouda, edamski i farmer - są to sery dojrzałe, 3-miesięczne.

Produkowane przez nas sery mają postać główek o wadze 3-4 kg. Tygodniowo jesteśmy w stanie sprzedać zainteresowanej firmie około 100 kg sera. Główki sera w całości pakowane są w folię spożywczą. Ser jest etykietowany. Etykieta zawiera informację o producencie, numer gospodarstwa, numer atestu oraz orientacyjny termin przydatności do spożycia po rozpakowaniu. Cena sera uzależniona jest od sposobu sprzedaży:

  • Sprzedaż hurtowa oraz sprzedaż detaliczna.
  • Sprzedaż wysyłkowa poprzez kuriera (mamy umowę z firmą wysyłkową DPD).

Wysyłane przez nas paczki są pobraniowe.
Sery prosimy zamawiać z czterodniowym wyprzedzeniem.
Jesteśmy zainteresowani nawiązaniem współpracy z racjonalnym i rozsądnym odbiorcą.